Петро Порошенко відвідав Чернівецьку область

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко побував у Чернівецькій області. Він представив  оновлену команду, відвідав Заставну Сторожинець та Чернівці. Разом із Порошенком до Чернівецької області приїхали члени його команди – Ірина Никорак, журналіст Віталій Гайдукевич, блогери Андрій Карпов та Денис П’ятигорець.

У місті Заставна Петро Порошенко спершу зустрівся з представниками духовенства ПЦУ. Потім політик  виступив перед мешканцями Заставни в будинку культури. Насамперед Петро Порошенко подякував людям за підтримку і розповів про оновлену команду “Європейської Солідарності”, яка бере участь у парламентських виборах.

“Поява Православної церкви України – це диво. Саме тому ми повинні берегти нашу церкву від брехні, гріха і зазіхань. Я тішуся вашою єдністю, велика подяка вам за те, що ви цю єдність зберігаєте. Народ з нами, правда з нами. Це – фундамент будівництва держави, про яку мріяли українці ще з козацьких часів”, – наголосив Петро Порошенко.

Лідер “Європейської Солідарності” зазначив, що інформаційні атаки на церкву – один з інструментів гібридної війни. Втім, це тільки зміцнює єдність Православної церкви України і посилює підтримку українців у боротьбі проти реваншу.

У місті Сторожинець п`ятий Президент України виступив перед мешканцями на Центральному майдані. За словами Петра Порошенка, його партія домагатиметься звільнення окупованих Криму та Донбасу, забезпечення членства України в Європейському Союзі та НАТО. Також “Європейська Солідарність” ставить перед собою мету забезпечити рішучі зміни в економіці та намагатиметься не допустити реваншу проросійських сил.

“Тільки об’єднавшись, ми зможемо захистити Україну, її прагнення до ЄС та НАТО. Щоб ніколи не забували ту ціну, яку ми заплатили. Ми зруйнували проекти Путіна по створенню Новоросії, ми з вами побудували армію. Без волонтерського руху армія б не була відновлена. Кожна копійка, яку ви відправили тоді у 2014 році  – це є ваш внесок в розбудову армії, а спільно ми зупинили ворога. І сьогодні в нас одна з кращих армій на континенті”, – зазначив Петро Порошенко.

У Чернівцях виступ розпочався із невеликого концерту гурту “Kozak System”. Після цього слово взяв Петро Порошенко, який сказав, що має на меті привести Україну до Європейського Союзу і НАТО. На сцені також були присутні кандидати в депутати від Буковини. 

“Команда “Європейської Солідарності” – єдина проукраїнська сила, яка ефективно протистоїть російському реваншу всередині України і на міжнародні арені, навіть не будучи при владі. Хоча на нинішніх виборах представлена ціла низка нібито проукраїнських партій, у період активізації прокремлівської “п’ятої колони” вони демонструють пасивність і нездатність відстоювати національні інтереси України та українців”, –  заявив лідер “Європейської Солідарності” під час виступу перед громадою Чернівців.

Він зазначив, що гібридний план Москви завести через вибори в українську владу представників “п’ятої колони” очевидний, але партія “Європейська Солідарність” готова брати на себе функції парламентського “спецназу” і захищати усі здобутки української державності.

Крім того, у Чернівцях Порошенко відзначив, що столиця Буковини має великий потенціал і претендує на те, щоб бути одним з лідерів в Україні по експорту до країн ЄС.