У День пам’яті та примирення

Кожного року 8 травня Україна разом з іншими демократичними державами світу вшановує пам`ять всіх жертв Другої світової війни. 

У цей день ми схиляємо голови перед мужністю і героїзмом простих українців – рядових і офіцерів, котрі не шкодуючи життя звільняли нашу землю від гітлерівців, перед представниками інших національностей, котрі проливали кров за звільнення України. Велика шана та повага українським патріотам, котрі у лавах УПА, у інших проукраїнських збройних формуваннях протистояли переважаючим арміям двох тоталітарних країн, що зійшлися у двобої, виборюючи святу мету – здобуття вільної і незалежної України.

У такі дні розумієш, яким глибоким і ключовим є звичайне слово “мир”, яким важливим чинником є сильна, добре озброєна армія, як гарант миру і спокою в Україні. І сьогодні ми пишаємося нашою армією, ми в неї віримо.

Ми пам’ятаємо всіх своїх героїв, ми горді за кожного українського солдата, котрий самовіддано бився з ворогом тоді і б’ється сьогодні!

Ще раз схиляю голову перед пам’яттю всіх, кого забрала страшна війна. На фронтах, у концтаборах, в карпатських лісах. Перед вояками і мирними людьми, яких ворог теж не пощадив.

Вічна пам’ять і шана нашим героям!

Народний депутат України                                                                                                                                Іван Рибак