Реформи, започатковані Петром Порошенком, вже отримують наочне втілення у Чернівцях

У результаті фінансової децентралізації у Чернівцях розпочався масштабний ремонт доріг.

“Сьогодні можна говорити про стале економічне зростання. Вже 13 кварталів поспіль ця стратегія розвитку реалізується, а за 2018 рік було досягнуто рекордне за 7 років, включно з довоєнними, економічне зростання у 3,4%. Я кажу про потижневий, поденний план реалізації цієї стратегії, який вже приніс вагомий результат. А це дозволяє нам упевнено говорити про зростання економіки і відродження держави. Запрацювали реформи, і однією з найуспішніших є реформа децентралізації”, – заявив 12 березня Президент України Петро Порошенко на Форумі “Від енергоефективності до енергонезалежності”, що проходив в Українському домі у Києві.

Ця стратегія зростання бюджетів дала можливість чернівецькій владі нарешті взятися за масштабний ремонт доріг міста, які так капітально не ремонтувалися впродовж десятиліть.

Шляховики працюють на вулиці Авангардній, Кармелюка, Винниченка, Сторожинецькій, Залозецького, на кільці біля “Дріжджзаводу”. Повним ходом іде реконструкція та асфальтування Проспекту Незалежності. Дорожнє полотно там підсилене органомінеральною сумішшю, розширяються, облаштовуються парковки. Також розширяють і вулицю Героїв Майдану з укладанням якісного асфальту. Причому, роботи тривають цілодобово.

Це для того, щоб не створювати чернівчанам незручності вдень. Працювали і у святкові та вихідні дні. Для зручності водіїв асфальт укладають смугами з організацією реверсного руху. Проглядається і дотримання необхідних технологій щодо водовідведення, прокладається колектор зливових мереж. Укладаються гранітні бордюри. Зміни розгортаються, і у чернівчан зростає впевненість, що нарешті дороги будуть гордістю, а не ганьбою міста.

Крім того, у Чернівцях запрацювали ініційовані Президентом енергоефективність та енергозбереження, що є складовими енергонезалежності України. Люди, а це у першу чергу ОСББ, вчаться управляти своїм життям і споживанням енергії, тепломодернізують житло, школи та дитсадки, стають активними учасниками урядової програми “теплі кредити”. Залучаються міжнародні гранти від європейських фінансових структур, отримують співфінансування від ДФРР та Фонду енергоефективності. І чернівчани, які ще недавно пасли задніх в Україні, починають активно залучати ці ключові інструменти розвитку. А монетизація субсидій, яка вже триває, усуває корупційну складову у діях постачальників послуг, додатково вивільняє живі кошти громадянам на облаштування свого життєвого простору. Люди, отримавши живі кошти, зацікавлені у контролі за якістю та об’ємом послуг, що надаються.

Також за підтримки Уряду під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та народних депутатів з фракції Блоку Петра Порошенка Владислава Севрюкова та Богдана Онуфрика, заклади охорони здоров’я отримали дороговартісне медичне обладнання, житлово-комунальний сектор спецтехніку, активно розвивається спортивна інфраструктура Чернівців, діти отримують сучасні футбольні поля, обладнані за останньою європейською модою, а також спортивний інвентар. Чернівці ж – місто футбольне.

Це теж є яскравим підтвердженням успішної реалізації програми Президента: “Україна без периферії”. І це лише перші плоди реформ.